6. jun 2024 11:59

Opština Gračanica predala predškolskoj ustanovi Đurđevak ključeve novog obdaništa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Gračanica predala predškolskoj ustanovi Đurđevak ključeve novog obdaništa

Foto: Tanjug video

GRAČANICA - Opština Gračanica predala je danas ključeve novog obdaništa predškolskoj ustanovi Đurđevak, a predsednica opštine Ljiljana Šubarić poručila je tom prilikom da će ta lokalna samouprava nastaviti da stvara najbolje uslove za one najmlađe.

"Izgradnjom ovog objekta cilj je bio da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj naša deca mogu da rastu, razvijaju se i uče. Imajući u vidu današnji način života vidimo koliki je značaj izgradnje ovakvih objekata. Deca svoje neke prve pojmove nauče u svojoj porodici, a kasnije svoje navike i vrednosti nadograđuju u ovakvim ustanovama uz pomoć svojih vaspitača", rekla je Šubarić.

Ona je naglasila da je izgradnju objekta površine od 1.600 kvadratnih metara svojim sredstvima u potpunosti finansirala opština Gračanica.

"Mi se kao lokalna samouprava trudimo da obezbedimo najbolje uslove za našu decu koja su naši mali biseri i mi stvarno ulažemo mnogo truda i napora da za njih obezbedimo najbolje uslove za rad i razviće. Nastavićemo i dalje kao što smo nedavno ovom obdaništu donirali jedan transportni automobil. Kompletnu izgradnju je finansirala opština Gračanica , a površina objekta je 1600 kvadratnih metara spoljašnjeg , odnosno 1400 kvadrata unutrašnjeg prostora", rekla je Šubarić.

Direktorka PU Đurđevak Radica Parlić naglasila je da je uprava već preseljena u novoizgrađeni objekat, dok se očekuje da se mališani presele početkom školske godine.

"Ovaj novi objekat nam puno znači. Dobili smo ovaj objekat i hvala opštini Gračanica koja nam je izgradila ovakav prostor. Lokacija je odlična, svaka soba ima svoje kupatilo. Mi smo se iz uprave već preselili ovde, a naša dečica će početkom školske godine krenuti ovde", rekla je Radica Parlić.

Dodala je da će u ovaj objekat biti prebačena i centralna kuhinja koja se trenutno nalazi u starom objektu.

"Prema planu, početkom septembra bi trebalo da pređu i mališani, a možda već i krajem avgusta kada se završi sezona godišnjih odmora. Trenutno imamo upisanih 120 dece. Kod nas upis traje cele godine, eto i danas se upisalo troje dece", rekla je Parlić.

Mališani ove ustanove su zajedno sa svojim vaspitačima za današnju svečanost priredili prigodan program.