20. jun 2024 13:34

Otvorena letnja sezona Ski centra Tornik na Zlatiboru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena letnja sezona Ski centra Tornik na Zlatiboru

Foto: shutterstock.com/Kidney Stone, ilustracija

ZLATIBOR, - Na Ski centru Tornik na Zlatiboru zvanično je otvorena letnja sezona koja će trajati do polovine septembra, a svi sadržaji su danas besplatni.

"Posetioci koji dođu mogu da koriste bob na šinama, žičaru za panoramsko razgledanje, da iznajme bicikle, kvadove za spuštanje sa vrha Tornika, tu je i Avantura park, veštačka stena i zip lajn", naveo je rukovodilac Ski centra Tornik Branko Blagojević.

On je dodao i da su cene sadržaja veće za 10 odsto u odnosu na prošlu letnju sezonu.

Nevena Čepić iz Turističke organiizacije Zlatibor navela je da letnji sadržaji na Torniku u velikoj meri doprinose poboljšanju iskustva posetilaca i proširenja sadržaja koje posetioci Zlatibora mogu koristiti.

"Zlatibor je u 2023. godini oborio sve rekorde u posećenosti, jer smo ostvarili više od million noćenja, što znači da je nezvanična statistika još i veća. To je najveći turistički uspeh Zlatibora do sada, a s obzirom na to da su podaci od januara do aprila ove godine ohrabrujući očekujemo da će ova godina nadmašiti prethodnu", kazala je Čepićeva.

Ona je navela da je od januara do aprila ove godine, u odnosu na isti period prošle godine ostvareno 33 odsto više noćenja domaćih turista, a 36 odsto više stranih.

"Zajedno sa našom najvećom atrakcijom Gold gondolom, koja priprema bogat sadržaj, planinski centara Tornik je uvek tu da upotpuni sadržaje i verujemo da će doprineti još većoj popunjenosti Zlatibora", navela je Čepićeva.

Na raspolaganju će biti žičara za panoramsku vožnju, bob na šinama, zip lajn, pešačke ture, veštačka stena za penjanje. U ponudi su i Avantura park, teren za mini golf i drugi zanimljivi sadržaji.