26. jun 2024 13:25

MK Grupa i Aik Banka donirale 100.000 evra Studentskom centru "Beograd"

Izvor: TANJUG

podeli vest

MK Grupa i Aik Banka donirale 100.000 evra Studentskom centru "Beograd"

Foto: Shutterstock.com/smolaw, ilustarcija

BEOGRAD - Ustanova Studentski centar "Beograd" dobila je danas donaciju u iznosu od 100.000 evra za renoviranje smeštajnih kapaciteta u Studentskom domu "Slobodan Penezić", koju su potpisivanjem ugovora dodelile MK Grupa i Aik Banka.

Renoviranje Studentskog doma "Slobodan Penezić" uključiće zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama, saopštila je MK Grupa.

Donacija je deo regionalnog filantropskog programa vrednog 350.000 evra, koji će uključiti renoviranje četiri studentska doma u zemljama Adria regiona u kojima MK Grupa posluje i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške deci, mladima i obrazovanju.

Donacija je realizovana uz podršku Ministarstva prosvete koje je pomoglo u izboru odgovarajućeg investicionog projekta, a ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović zahvalila je MK Grupi i Aik Banci koje su prepoznale važnost ulaganja u obrazovanje i koje kroz program "Podrška porodici" žele da doprinesu unapređenju uslova života studenata koji borave u studentskim domovima.

"Smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja za studente koji studiraju van mesta stanovanja i njihove roditelje. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata", istakla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Direktor "Studentskog centra" Goran Minić zahvalio je na donaciji koja će poboljšati uslove u kojima žive studenti.

"Zahvaljujući ovom programu, imamo priliku da do kraja oktobra obnovimo i potpuno opremimo 15 soba u Paviljonu 3 Studentskog doma 'Slobodan Penezić', čime ćemo nastaviti rad na unapređenju studentskog standarda u našoj ustanovi. Ovo je u skladu sa vizijom važnosti ulaganja u mlade talente", rekao je Minić.

Predsednik Izvršnog odbora AIK Banke Petar Jovanović rekao je da banka nastavlja da podržava zajednicu u kojoj živimo, osiguravajući bolju i perspektivniju budućnost za mlade.

"Donacija će omogućiti renoviranje i unapređenje prostora u kome studenti borave. Cilj donacije je da stvorimo adekvatne uslove za postizanje najboljih akademskih rezultata i ostvarivanje punog potencijala mladih ljudi u Srbiji", rekao je Jovanović.

Direktorka korporativnih poslova MK Grupe Aleksandra Stojanović istakla je da je želja da se doprinese obrazovanju i razvoju novih generacija.

"Da najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija. Kroz ovogodišnje donacije obuhvatićenmo nekoliko hiljada studenata koji borave u studentskim domovima u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu", rekla je Stojanović.

Inače, MK Grupa i Aik Banka su tokom prošle godine izdvojile 680.000 evra za renoviranje 20 vrtića u Adria regionu, dok su 2022. godine za sedam porodilišta donirale 570.000 evra, u okviru programa "Podrška porodici" kojim kontinuirano pružaju podršku deci i mladima.