11. jul 2024 11:09

Milosavljević: Rezolucija o Srebrenici čista provokacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milosavljević: Rezolucija o Srebrenici čista provokacija

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Politikolog Zoran Milosavljević izjavio je danas, povodom obeležavanja u Potočarima 29. godišnjice zločina u Srebrenici prvi put nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, da je izglasavanjem rezolucije pokrenuto nešto što ne vodi ka miru.

On je u izjavi za Tanjug rekao da "nekome nije bilo u interesu da se krene dalje", zbog čega je rezolucija o Srebrenica izvučena kao "kec iz rukava" i predstavljena kao neka vrsta mira, a zapravo je, smatra on, bila čista provokacija.

Milosavljević je rekao da nije bilo razloga da se ovako osetljiva tema koja je završena odavanjem pošte za stradale, ponovo oživljava u politici, jer nema elemenata pomirenja među narodima.

"Predsednik Aleksandar Vučić je sa našim državnim vrhom dao svoj doprinos, otišao je u Potočare, videli smo da je njegov život bio ugrožen tu. Videli smo i novčani deo koji je dat od strane Srbije, ta donacija je došla od srpske strane. Tu je i naš narod stradao, nije tamo samo stradao jedna narod", istakao je politikolog.