12. jul 2024 11:58

Jevremović: Ne osećam se kao heroj, samo sam radio svoj posao

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Žandarm Miloš Jevremović rekao je danas, povodom terorističkog napada ispred izraelske ambasade u Beogradu 29. juna kada je pogođen samostrelom u vrat, da strela nije oštetila vitalne organe, kao i da mu je to spasilo život.

Jevremović je rekao da se nakon ovog napada ne oseća kao heroj i dodao da je samo radio svoj posao.

On je naveo da je porodica za ovaj napad saznala preko medija, kao i da su svi bili pod velikim stresom sve dok njemu nije postalo bolje.

"Operacija je prošla na najbolji mogući način, zahvaljujući doktorima i kardiovaskularnim hirurzima. Tu je bilo malo komplikacija, ali kad su otvorili videli su da je strela stala bukvalno dva milimetra od arterije i zahvaljujući toj poziciji, sve je proteklo dobro", rekao je on za TV Prva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm biti odlikovan.

"To mi mnogo znači, to mi je motiv da nastavim dalje da radim. Vučić ovim činom je pokazao da čuva Srbiju i svakog pojednica", napomenuo je on.

On je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i ministru policije Ivicici Dačiću na ukazanoj podršci.

Istakao je da želi što pre da se vrati na posao i da se nada da će to biti uskoro.

Jevremović (34) je ranjen 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.