12. jul 2024 16:52

Novi bazeni počeli da rade u Gornjem Kuscu na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novi bazeni počeli da rade u Gornjem Kuscu na KiM

Foto: RTV Puls

GORNJE KUSCE - U centru Gornjeg Kusca od danas su počeli da rade novi bazeni, na kojima će građani Kosovskog Pomoravlja moći da pronađu spas od letnjih vrućina.

Predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević rekao je da u Kosovskom Pomoravlju nije postojao bazen koji je prilagođen za kupanje i za bavljenje sportom, te da su novi bazeni prilika da pokrenu škole plivanja i da najmlađi nauče da plivaju.

On je naveo da je za mališane obezbeđena besplatna cela sezona plivanja.

"Nadam se da će ova sezona biti jako uspešna, da će dolaziti ovde na bazene", rekao je on za RTV Puls.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković navela je da bazeni u Gornjem Kuscu nisu samo običan infrastrukturni projekat, već da predstavljaju primer zajedničkog napora da se unapredi život zajednice na Kosovu i Metohiji.

"Mi smo ovde danas da zajedno poručimo da smo uvek tu, da i dalje unapređujemo i podržavamo našu zajednicu u poboljšanju jednog svakodnevnog života. Kao ste vi rekli i u smislu sportskih aktivnosti i u smislu jedne obične rekreacije. I želim da poručim danas građanima da ovde danas mogu da uživaju u letu, suncu i vodi kao i svi", rekla je ona.

Jedan od članova spasilačke službe Nenad Ristić kaže da su spasioci tu da pomognu gostima i da im pruže bezbednost.

"Moj savet onima koji dođu prvi put na bazen da se pre svega malo upoznaju, da ispitaju dubinu, a mi smo tu da im pomognemo", rekao je Ristić.