5. avgust 2024 18:26

Eljšani: Zatvoreno devet objekata Pošte Srbije na severu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Eljšani: Zatvoreno devet objekata Pošte Srbije na severu

Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je danas devet objekata Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvoreno i zapečaćeno, a da je odneta dokumentacija sa pečatima.

Eljšani je za Tanjug rekao da niko nije uhapšen, a da je kao dokazni materijal iz objekata konfiskovana određena dokumentacija. On je dodao da će dalju istragu preduzeti tužilac.

Tzv. kosovska policija upala je danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu KiM - Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je akcija tzv. kosovske policije protivpravna, jednostrana i mimo svih sporazuma i da upadom u prostorije Pošte Srbije na severu KiM premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice.

Tzv. kosovska policija upad u pošte na severu KiM sprovela bez pisanog naloga suda

Tzv. kosovska policija je današnji upad u objekte Pošte Srbije na severu KiM sprovela bez pisanog naloga suda, već na osnovu usmene naredbe, saznaje Tanjug.

Tzv. kosovska policija danas je zatvorila devet objekata Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu KiM, a kao razlog je navedeno da su radile bez licence.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je akcija tzv. kosovske policije protivpravna, jednostrana i mimo svih sporazuma i da upadom u pošte na severu KiM premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je upad u pošte još jedan primer demonstriranja sile i protivpravnog delovanja privremenih prištinskih institucija i istaklo da očekuje da relevantni međunarodni akteri reaguju u najkraćem roku.

Srpska lista: Upad Kurtijeve policije u pošte nastavak plana etničkog čišćenja KiM od Srba

Srpska lista saopštila je danas da je brutalni upad tzv. kosovske policije u objekte u kojima posluju ogranci Pošte Srbije nastavak plana etničkog čišćenja severa Kosova i Metohije od svega što ima prefiks srpski. "Ovom akcijom se krše sporazumi postignuti u Briselu 2015. pod pokroviteljstvom Evropske unije i time čitav dijalog i njegova zaostavština anuliraju, a Evropska unije srozava svoj ionako slab autoritet i ugled koji ima u očima srpskog naroda", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da "anemična" saopštenja i ćutanje međunarodne zajednice daju krila premijer privrmenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da nastavi progon srpskog naroda, gazeći sve sporazume, ali i ljudska, politička, ekonomska i sva druga prava srpskog naroda. U saopštenju se ukazuje da je ukidanje poštanskih usluga nakon ukidanja dinara najteži udarac za funksionisanje srpskih institucija i pružanje usluga građanima na ovim prostorima, a što je jasna namera Kurtija.

Srpska lista još jednom apeluje na međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i zaustavi Kurtija u nameri da protera Srbe sa svojih ognjišta jer je njihova obaveza da zaštite sve građane, pa i Srbe i ne dozvole Kurtiju da izazove regionalnu nestabilnost.

"Kurti prosto kipti od besa što nakon svih antisrpskih poteza i ugnjetavanja srpskog naroda, Srbi i dalje prkosno ostaju na severu. Što se nisu dali u beg pred naletima njegovih hordi i što su svesni da su svoji na svome", naglašava se u saopštenju. Tzv. kosovska policija upala je danas u objekte Pošte Srbije u četiri opštine na severu KiM. 

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija: Još jedan primer protivrapvnog delovanja Prištine, međunarodni akteri da reaguju

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je danas da je upad tzv. kosovske policije u jedinice poštanske mreže JP "Pošta Srbije" na severu KiM još jedan u mnoštvu primera demonstriranja otvorene sile i protivpravnog delovanja privremenih institucija samouprave u Prištini koje za cilj imaju trajni progon preostalog srpskog i drugog nealbanskog življa na području KiM.

Ministarstvo je u saopštenju najoštrije osudilo najnoviju koordinisanu i protivpravnu akciju tzv. kosovske policije, ističući da očekuje da relevantni međunarodni akteri reaguju u najkraćem roku i zaštite elementarna ljudska i građanska prava srpskog i drugog nealbanskog življa na KiM.

Tzv. kosovska policija upala je danas u objekte Pošte Srbije u četiri opštine na severu KiM. 

Tzv. kosovska policija upala u ekspoziture Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije

Tzv. kosovska policija upala je danas u ekspoziture Pošte Srbije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je od tzv. regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije dobijena informacija da postoje privredni operateri koji posluju bez licence.

Eljšani je rekao da je policija obavestila tužioca i da nastavlja po njegovim ovlašćenjima.

Tzv. kosovska policija je u maju upala i zatvorila ekspoziture Poštanske štedionice na severu KiM, što je, nakon zabrane upotrebe dinara, dodatno pogoršalo položaj Srba u pokrajini.