23. avgust 2024 13:37

Stefan Stefanović: Porodice ubijenih i ranjenih u masakru zaslužuju istinu i motiv

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stefan Stefanović: Porodice ubijenih i ranjenih u masakru zaslužuju istinu i motiv

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Punomoćnik članova porodice ranjenih i ubijenih u masakru kod Mladenovca Stefan Stefanović rekao je danas da su porodice tokom svedočenja izrazile bol i gnev prema otuženima, kao i da zaslužuju istinu o tome zbog čega je do masakra došlo.

"Porodice oštećenih su i danas izrazile svoju bol i gnev prema optuženima, te su ponovili pitanje zašto se ovo desilo i koji je motiv, za šta smo ostali uskraćeni" rekao je punomoćnik oštećenih i dodao porodice zaslužuju istinu.

Stefanović je naveo da su članovi porodice negodovali što je Radiša Blažič uhapšen tek 9. maja, a ne ranije.

Osvrnuo se i na predlog da se sasluša bivša devojka Uroša Blažića i rekao da očekuje da će ona potvrditi iskaz iz tužilaštva u kojem je govorila o njegovim nasilnim porivima, kao i da će možda izneti još detalja njihovog odnosa i veze.

Stefanović je najavio da će 26. i 27. septembra biti ispitani svedoci i oštećeni, a zatim i veštaci.

Siniša Mašović iz Smedereva, punomoćnik porodica šest ubijenih mladića iz Malog Orašja, je podsetio da su ispitani roditelji šestorice ubijenih mladića u Malom Orašju i istakao značaj novih dokaznih predloga koji su rezultat izjašnjenja optuženih i oštećenih.

"Ja sam predložio da se od Vojske Srbije pribavi izveštaj koja jedinica je poslednja bila zadužena za automatskom pušku, na kojoj je po pronalasku bio uništen fabrički broj, ali je veštačenjem taj broj pokazan i zna se da je prizvođač Crvena zastava tu pušku isporučio Vojsci Srbije" rekao je Mašović.

Pored toga, Mašović je sudu predložio i da se utvrdi da li su i ukoliko jesu zbog čega su 5. i 9. maja prošle godine kamioni Vojske Srbije bili u Duboni i sa kojim zadatkom.