4. septembar 2024 11:11

Pritvorenik pobegao ispred suda, policija traga za njim

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/ToskanaINC, ilustracija

BEOGRAD - Pritvorenik M.V. (38) pobegao je u utorak, 3. septembra prilikom transporta na suđenje u Osnovni sud u Obrenovcu, kada je odmah po izlasku iz marice onesposobio komandira.

Za Tanjug je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno da je muškarac pobegao iz suda gde je trebalo da mu se sudi za ugrožavanje sigurnosti.

M.V. se požalio da mu je pozlilo i inscenirao je pad na stepenicama ispred suda kako bi savladao komandira.

Iz Uprave dodaju da je u vozilu bilo još jedno pritvoreno lice koje je kao i M.V. dovedeno na suđenje uz poštovanje svih bezbednosnih procedura koje se preduzimaju tokom sprovoda, a to se odnosi pre svega na činjenicu da su im bile vezane i ruke i noge.

Odmah je obaveštena policija koja je uz Službu za obezbeđenje pokrenula intenzivnu potragu za njim.

"U sprovodu oba lica su učestvovali iskusni pripadnici Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, a ovaj događaj je jos jedna potvrda težine posla koji obavljaju komandiri najveće pritvorske jedinice u zemlji", naveli su iz Uprave.

Dodaju i da pripadnici Službe za obezbeđenje ovog zatvora na teritoriji cele zemlje mesečno obave između 800 i 900 sprovoda, uz poštovanje svih bezbednosnih standarda.

Precizirano je da i pored preduzimanja svih bezbednosnih mera, sprovodi mogu biti porozna tačka u obezbeđivanju lica lišenih slobode.       

Zbog toga, kako navode, sprovode neophodnu obuku straže sa akcentom na sve izazove sa kojima se susreću zatvorske uprave u Evropi i svetu.