27. septembar 2024 11:12

Blažićeva bivša devojka svedočila o pištolju koji je našla ispod njegovog jastuka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Blažićeva bivša devojka svedočila o pištolju koji je našla ispod njegovog jastuka

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - U nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, ispitana je njegova bivša devojka Anastasija Đorđević, koja je navela da je sa Blažiće bila u vezi dva ili tri meseca, kao i da je jednom prilikom kada je spavala kod njega u kući u Šepšinu ispod jastuka u krevetu pronašla pištolj.

Đorđević je dodala da je Blažić rekao da mu pištolj služi za samoodbranu jer živi sam, kao i da je tada pomenuo da je njegov otac lovac i da ima lovačke puške.

Kada je upitana o razlogu raskida, Đorđević je rekla da se optuženi nije slagao sa njenim planovima za budućnost, odnosno nije mu se svidelo što nakon srednje škole želi da ide u vojsku, već je hteo da se ona preseli kod njega i da zasnuju porodicu. Đorđević je istakla da je Blažić bio agresivan samo poslednje veče kada je shvatio da su raskinuli, i da je tad vikao na nju, hteo da joj otme telefon i isterao je iz vozila preći joj da "bolje da izađe da ne bi bilo nešto gore".

Sledeći svedok Anja Talić koja se inače bila u grupi na društvenoj mreži na kojoj je bio i Blažić, danas je rekla da je ta grupa služila za druženje i da je Blažića videla samo dva puta u životu. Na pitanje da li se seća šta je Blažić na grupi rekao 3. maja nakon masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar, Talić je rekla da se ne seća, ali je tužilac podsetio da je on napisao "samo neka se roka". Talić je dodala da je na dan zločina između njih izbila bezazlena svađa.

Naredni svedok Milan Lesić je odgovarajući na pitanja tužilštva i punomoćnika oštećenih rekao da se sa Blažićem družio dve ili tri godine i da je bio kod njega u kući u Šepšinu. On je naveo i da mu je Blažić rekao da je krenuo u teretanu i da koristi steroide.
Lesić se na kraju svog svedočenja onesvestio za govornicom i stražari su ga podigli i doneli mu vodu.

Članovi porodice Uroša Blažića ne žele da svedoče na suđenju

Članovi porodice Uroša Blažića, optuženog za ubistvo devet i ranjavanje 12 ljudi u selima Malo Orašje i Dubona u maju prošle godine, iskoristili su danas svoje zakonsko pravo da ne svedoče na suđenju.

Postupajući tužilac Ivan Konatar, nakon njihovog izjašnjavanja, naveo je da su Blažići pokazali svoj stav prema ovom događaju, tragediji i žrtvama i da bi, bez obzira što su danas došli, sud trebalo da ih kazni jer nisu došli na jučerašnje suđenje.

Biljana Blažić, majka optuženog Uroša Blažića je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, a pre toga je izjavila saučešće porodicama.

Marko Blažić, rođeni brat optuženog i njegova supruga Željana Blažić su takođe iskoristili svoje pravo da ne svedoče u ovom postupku. 

Najdan Blažić, deda optuženog Uroša Blažića, iskoristio je isto pravo da kao otac, odnosno deda optuženih ne svedoči u ovom postupku.

Porodice ubijenih i ranjenih u masovnom ubistvu kod Mladenovca stigle u sud

U Specijalni sud u Beogradu stigli su članovi porodica ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca, gde danas treba da svedoče u nastavku suđenja Urošu Blažiću optuženom za ubistva devet i ranjavanje 12 osoba u maju prošle godine.

Oni su ušli u zgradu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu gde se iz bezbednosnih razloga održava ovo sudjenje, dok ovaj predmet sudi Viši sud u Smederevu.

Kako Tanjug saznaje, članovi Blažićeve porodice su stigli ranije u sud tako da se na ulazu u sud nisu sreli sa oštećenima. Oštećeni nose crne majice na kojima je ispisan datum 4.5.2023. sa porukom “Živite”. Stražari su ih sproveli u deo sudnice namenjen publici odakle će pratiti današnje suđenje.

Danas bi trebalo da svedoče Blažićevi majka, brat, snaja i deda. Pored njih, pozvano je još svedoka, između ostalih i bivša devojka optuženog.

Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić su sprovedeni iz pritvora Specijalnog suda u kom su od hapšenja 4. maja prošle godine. Viši sud u Smederevu koji vodi ovo sudjenje, iz bezbednosnih razloga zaseda u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.