10. decembar 2022 21:02

Davor Marković iz Zubinog Potoka: Specijalci ROSU maltretirali mene i sina, držali nas u kanalu i udarali

Izvor: TANJUG

Foto: Prtscrn/YouTube - Kosovo Online Live

ZUBIN POTOK - Specijalci ROSU večeras su na putu Lučka Reka-Gazivode kod mesta Ribnjak zaustavili i više od sat vremena brutalno maltretirali Davora Markovića i njegovog sina Andriju iz Zubinog Potoka, rekao je stariji Marković za Kosovo onlajn.

Marković je naveo da su se on i sin vraćali sa sela kada su videli ROSU policajce koji su ih zaustavili i izbacili iz automobila i bez ikakvog razloga bacili na asfalt, kada je njegov sin Andrija udario glavom.

"Onda su nas ubacili u kanal pored puta koji je pun blata i vode. Tu su nas držali više od sat", rekao je Davor Marković.

On je naveo da, dok su ležali u kanalu, iz oklopnih vozila ROSU specijalaca čula se duga pucnjava ka okolnim brdima.

"Pucali su ka selima gore. Nas su držali u onom blatu, izuli nam čizme i čarape. Udarali su nas po nogama. U šoku sam", naveo je Davor Marković.

On je rekao i da su ROSU specijalci držali neke spiskove u rukama i da su ih ispitivali da li znaju neke ljude.

"Traže Srbe po spiskovima. Pitali su nas za čoveka sa imenom Zoran Marković. Rekao sam da ga ne znam. Posle sat i više su nas pustili da idemo", rekao je Davor Marković.

Kako navodi Kosovo onlajn, Markoviću i njegovom 22-ogodišnjem sinu, koji je zadobio povredu glave, zbog pretrpljenog šoka i povreda u ambulanti u Zubinom Potoku ukazana je prva pomoć.

I predsednik opštine Zubin Potok Srđan Vulović rekao je za Kosovo onlajn da su ga večeras u blizini Gazivoda zaustavili i pretresli pripadnici specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

On je naveo da su ga pripadnici ROSU zaustavili dok je sa prijateljem išao automobilom i da su ga detaljno pretresli, ali da nisu upotrebili silu.

"Krenuo sam da obiđem okolne pravce oko Gazivoda da vidim da li je sve u redu, kada me zaustavila patrola Rosu. Pretresli su me vrlo detaljno, pitali ko sam, ali nisu upotrebili nikakvu silu i ubrzo su me pustili da idem dalje", rekao je Vulović.

Srbi na severu KiM su tokom popodneva i večeri izašli na nekoliko punktova i formirali barikade zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića danas na Jarinju.

Beogradski mediji objavili su da se u blizini Gazivoda kod sela Štuoca nadomak Zubinog Potoka večeras čula pucnjava koja je trajala petnaestak minuta.