11. april 2023 09:57

Stanje ranjenog Milana Jovanovića iz Zvečana stabilno

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Milan Jovanović iz Zvečana, koji je ranjen sinoć kasno u blizini Bistričkog mosta, oseća se dobro i nije u životnoj opasnosti, izjavio je danas direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovic Zlatan Elek.

On je za Tanjug potvrdio da je Jovanović primljen na odeljenje hirurgije sa prostrelnom ranom od vatrenog oružja.

Intext service Video

"Povrede su u predelu iznad desne ključne kosti, pacijent je sinoć hitno operisan, zaustavljeno je krvarenje i trenutno je stabilnih vitalnih parametara. On je kod nas u jedinici intezivne nege i biće tu do daljeg, dok ne uradimo danas još jedan deo dijagnostičkih postupaka", rekao je Elek.

Jovanović, po sopstvenim rečima, nije siguran ko je i zašto na njega pucao, ali u blizini mestu gde se incident dogodio nalaze se pripadnici Specijane policije Kosova, odnosno njihov punkt, postavljen odmah posle uklanjanja barikada u decembru prošle godine.

Ranjavanje se dogodilo sinoć oko 21 čas, a Jovanović je prvo primljen u Dom zdravlja u Zvečanu, odakle je prebačen u bolnicu, gde je operisan sinoć nešto posle 22 časa.

Intext service Video

Iz Kosovske policije su demantovali da su njihovi pripadnici učestvovali u, kako je saopšteno, bilo kakvoj razmeni vatre između policije i pojedinca ili grupe građana, kao i da je pokrenuta istraga.