5. mart 2024 16:21

Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe zbog proizvodnje i prodaje droge

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/Fotosr52, ilustracija

BEOGRAD - Policija je uhapsila pet pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

Kako se navodi, pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su D. K. (1983) iz Čajetine, V. V. (1985) iz Bačkog Jarka, I. P. (1974) iz Inđije, M. V. (1990) iz Priboja i L. S. (1972) iz Vrnjačke Banje.

Sumnja se da su oni prodavali kokain na teritoriji Srbije i u zemljama zapadne Evrope. U prethodnom periodu u Srbiji, Nemačkoj, Italiji i Francuskoj zaplenjeno je oko 70 kilograma ove droge i uhapšeno pet članova ove organizovane kriminalne grupe.

Pretresom stanova na više lokacija koje su koristili uhapšeni D. K., V. V., I. P., M. V. i L. S. zaplenjena je veća suma novca, više luksuznih vozila, kao i drugi predmeti koje su, kako se sumnja, koristili za izvršenje krivičnih dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.