27. jun 2024 12:04

Dunjić: Verujem da će biti utvrđena odgovornost za sve koji su označeni tužbom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dunjić: Verujem da će biti utvrđena odgovornost za sve koji su označeni tužbom

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Punomoćnica roditelja ubijene devojčice u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" advokat Snežana Dunjić izjavila je danas da veruje da će biti utvrđena odgovornost za sve koji su označeni njihovom tužbom kao tuženi.

Dunjić je za Tanjug istakla da su za tragediju u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" gd eje 3. maja prošle godine dečak K.K. ubio devetoro đaka i čuvara te škole, odgovoran dečak, njegovi roditelji, škola i država.

Parnični postupak porodice Dukić, koju inače Dunjić zastupa, traje od novembra 2023. godine.

"Mi tvrdimo da su svi nabrojani odgovorni, dostavili smo za to sve dokaze, tražili smo od suda da se pribave dodatni dokazi za koje nismo bili u mogućnosti da ih pribavimo. Tužena strana negira krivicu, i država i škola prebacuju krivicu na Kecmanoviće, Kecmanovići prebacuju na državu i školu", navela je ona za Tanjug.

Na pitanje da li je opravdan strah majke Adriane Dukić, jedne od žrtava masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar", da na kraju niko neće biti kriv za ono što se dogodilo 3. maja, Dunjićeva je rekla da iako ona potpuno razume takav stav, da ne veruje da će se to u konkretnom slučaju desiti.