19. jul 2024 08:50

Milićević u Osečini posetio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je tematski letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore "Kad zaigra srpsko srce", koji se od 15. do 20. jula održava u Osečini.

"Gde god da dođem, u koji god kamp za naše mlade iz regiona i dijaspore koji smo organizovali u 20 gradova i opština širom Srbije, oduševi me naša mladost i patriotizam koji od srca ispoljavaju", istakao je Milićević.

Dodao je da ga u Osečini posebno raduje naziv kampa - "Kad zaigra srpsko srce", jer taj naziv savršeno odražava suštinu onoga što želimo da postignemo - buđenje i jačanje ljubavi prema našoj kulturi, tradiciji i zemlji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Srce Srbije kuca u svakom od nas, gde god da se nalazimo, a kroz ovaj kamp, želimo da ta ljubav i ponos zaigraju još snažnije u srcima naše omladine iz regiona i dijaspore", naveo je Milićević.

On se zahvalio deci koja su iz dijaspore i regiona došla u kamp u Osečinu, a posebno je pozdravio mališane koji su došli s Kosova i Metohije, koji su, kako je istakao, čuvari naše duhovne i državne kolevke, koji su na svakom pedlju Kosova i Metohije svoji na svome i koji opstaju uprkos namerama i podlim postupcima onih koji bi da ih oteraju sa vekovnih ognjišta.

"Znajte deco, svaki Srbin, gde god živeo, je uz vas. Uvek ćemo biti uz vas, bićemo zajedno sa vama i nikada nećete biti sami", naglasio je Milićević.

Predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić zahvalio je ministru i istakao da bez njegove podrške ne bi bilo moguće organizovati kampove i okupiti srpsku decu iz regiona i dijaspore u Srbiji.

Mladi članovi srpskih KUDova iz više zemalja sinoć su u svojim nošnjama prošetali kroz centar Osečine i odigrali splet narodnih kola i igara.