26. jul 2024 11:57

Vučević: Rekao bih da je Srbija sigurnija od većine evropskih država

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je Srbija bezbedna država i da svi organi prate šta se dešava kako kod nas tako i u regionu i svetu.

"Rekao bih da smo mi sigurnija od većine evropskih dražava. Niko ne može da isključi mogućnost da neće biti pokušaja nekoga da ugrožava bezbednost, ali sam siguran da naši organi brižljivo prate sve što se dešava", rekao je Vučević, na pitanje novinara kako komentariše što vlada Velike Britanije još uvek drži na svom sajtu upozorenje građanima koji putuju u Srbiju, zbog mogućnosti terorističkog napada nakon što je u junu napadač samostrelom pogodio žandarma ispred ambasade Izraela.

Vučević je istakao da se ne slaže sa stavom Vlade Velike Britanije, te da misli da srpska vlada i predsednik države vode računa i o građanima i o turistima u Srbiji.

"Nemamo nikakve pokazatelje da je Srbija ugrožena po pitanju ekstremizma i terorizma. Naravno da analiziramo sve što se dešava kod nas, ali i u svetu", rekao je premijer Srbije.

Ne vidim razlog za smenu Đurđević Stamenkovski

Predsednik Vlade Srbije izjavio je danas ne vidi razlog za smenu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog njene izjave o potenciranju akušerskog nasilja i lošeg stanja u porodilištima, navodeći da je Đurđević-Stamenkovski na jučerašnjoj sednici Vlade stavila svoj mandat na raspolaganje.

Vučević je rekao da je, kada je reč o toj izjavi, Đurđević Stamenkovski možda nespretno postupila, ali da je sve bilo u najboljoj nameri.

"Mi smo juče na Vladi razgovarali i ona (Đurđević Stamenkovski) se javila i stavila svoj mandat na raspolaganje. Moj stav kao predsednika Vlade je da nema razloga za smenu ministarke Stamenkovski", rekao je Vučević nakon obilaska Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srbije, na pitanje kako komentariše izjavu ministarke da je akušersko nasilje deo kampanje protiv rađanja dece u Srbiji.

Premijer je rekao da ne vidi da je ona "napravila neki prekršaj".

Intext service Video