1. avgust 2024 21:46

Pokrajinski sekretar Basta obišao rekonstruisani sportski teren u Liparu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/PRES BIRO POKRAJINSKE VLADE

KULA - Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je večeras rekonstruisani fudbalski i košarkaški teren u Liparu u opštini Kula i otvorio tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu "Goran Marčetić-Mačak" koji se održava na obnovljenom igralištu.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, Basta je rekao da je vrednost projekta šest miliona dinara i da je ovaj projekat još jedan u nizu koje resorni sekretarijat realizuje u cilju unapređenja sportske infrastrukture u Vojvodini.

"Rekonstruisali smo sportski teren na kojem je sada postavljena savremena podloga, nova košarkaška kontrukcija, novi golovi i zaštitna mreža. Ovo je važno i zbog toga što se teren nalazi u blizini osnovne škole i što će deca od sada imati kvalitetnije uslove za bavljenje sportom", rekao je Basta.

Service Photo Gallery

Prema njegovim rečima, resorni sekretarijat ima uspešnu saradnju sa Opštinom Kula, te najavio nova ulaganja u ovu opštinu.

"Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansiraće sa tri miliona dinara i projekat unapređenja energetske efikasnosti na sportskoj hali u Sivcu", izjavio je Basta.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić zahvalio je resornom pokrajinskom sekretarijatu na realizovanom projektu i naveo da je to važna stvar za sve meštane Lipara jer će od sada imati znatno bolje uslove za sportske aktivnosti.