6. avgust 2024 14:21

Lončar predstavio tim zdravstvenih stručnjaka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lončar predstavio tim zdravstvenih stručnjaka

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar predstavio je danas tim stručnjaka koji će se baviti pitanjem da li postoji štetno dejstvo po zdravlje građana Srbije u slučaju da dođe do stvaranja rudnika i iskopavanja litijuma.

Tim uglednih stručnjaka čine, pored resornog ministra Zlatibora Lončara još i direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović; akademik, prof. emeritus naučni savetnik i hematolog Bela Balit; šef katedre za higijenu sa medicinskom ekologijom Medicinskog fakulteta BU, specijalista za ispitivanje životne sredine, predavač u oblasti ekotoksikologije Sanja Milenković; načelnik Instituta za medicinu rada VMA pukovnik dr Aleksandar Aleksić; direktor Instituta za majku i dete "dr Vukan Čupić" Vladislav Vukomanović.

U timu su i načelnica Sterilnog bloka i odeljenja za transplantacije Instituta za majku i dete "dr Vukan Čupić" Dragana Vujić; specijalista higijene, pomoćnik direktora za javno zdravlje Šabac, zadužen za praćenje faktora rizika na teritoriji Mačvanskog okruga Igor Dragičević; načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane brigadni general Radivoje Anđelković. 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa