6. avgust 2024 16:13

Starović: Posvetićemo se izgradnji memorijalnog centra žrtvama genocida NDH

Izvor: TANJUG

podeli vest

Starović: Posvetićemo se izgradnji memorijalnog centra žrtvama genocida NDH

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović rekao je danas da će u narednom periodu velika pažnja njegovog resora biti fokusirana na projekat izgradnje memorijalnog centra posvećenog žrtvama genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, koji će zajedničkim radom sa Vladom Republike Srpske biti izgrađen na dve lokacije, u Donjoj Gradini i u Beogradu.

Starović je za Tanjug govoreći o 100 dana rada vlade kao i projektima koje je ministarstvo realizovalo naglasio da je ponosan zbog otvaranja Gerontološkog centra u Valjevu, za koji kaže da je najmoderniji i da je uređen po najvišim evropskim standardima i dodaje da će se u njemu pružati još dve usluge socijalne zaštite - dnevni boravak za stara lica i prihvatilište za beskućnike.

"Jedan od svakako najznačajnijih projekata, na koji smo posebno ponosni, jeste završetak izgradnje i otvaranje Gerontološkog centra u Valjevu. To je prvi Gerontološki centar u Kolubarskom okrugu, čija je izgradnja počela još 2009. godine zahvaljujući izdašnoj donaciji vlade Japana", rekao je Starović za Tanjug govoreći o projektima koje je ministarstvo realizovalo u prvih 100 dana vlade.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa