6. avgust 2024 17:30

Kfor: Nećemo oklevati ako se ugrozi bezbednosno okruženje

Izvor: TANJUG

Foto: Ivan Radulović

PRIŠTINA  - Misija Kfor saopštila je danas da njene jedinice održavaju stalno, fiksirano prisustvo na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da nastavljaju da sprovode redovne patrole u ​​okolnim područjima kako bi osigurale stabilnost i bezbednost, za dobrobit svih lokalnih zajednica, ali i da neće oklevati da se pozabave bilo kojim razvojem koji može da utiče na bezbednosno okruženje i regionalnu stabilnost, uz puno poštovanje mandata Ujedinjenih nacija.

"Stav KFOR-a je sve vreme bio jasan i dosledan. Sve odluke u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko reke Ibar moraju da budu donete u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se komandant KFOR-a general-major Ozkan Ulutaš sastao da direktorom takozvane kosovske policije koji ga je obavestio o predstojećem tehničkom pregledu na glavnom mostu preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici.

Kfor podseća da nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da doprinosi bezbednom i bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.