9. avgust 2024 10:20

Ministar Lončar sastao se sa španskim spinalnim hirurgom Norbertom Venturom

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZDRAVLJA/ ALEKSANDAR ANGELOVSKI

BEOGRAD  - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa španskim spinalnim hirurgom profesorom Norbertom Venturom, sa kojim je obnovljena saradnja i koji ponovo u Srbiji boravi povodom izvođenja zahtevnih intervencija u oblasti spinalne hirurgije kod pedijatrijskih pacijenata.

Ventura boravi u Srbiji narednih pet dana i planirano je da za to vreme u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac obavi minimum tri intervencije kod pacijenata sa ozbiljnim deformitetom kičme, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

"Izuzetno mi je drago što smo obavili saradnju sa svetski priznatim stručnjakom kakav je profesor Ventura i što će on ponovo biti na raspolaganju našim pacijentima, ali ne samo njima, već i našim mladim lekarima, jer sam tražio od profesora Venture da napravi plan rada i obuke naših mladih lekara, koji bi se u budućnosti razvijali pod njegovim nadzorom i kako bi Srbija potencijalno postala regionalni centar za spinalnu hirurgiju", istakao je ministar Lončar.

Service Photo Gallery

Ventura se saglasio sa ovim predlogom, dodajući da buduća saradnja može da se proširi i na odrasle pacijente.

Angažovanje profesora Venture finansirano je sredstvima Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda, koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.