17. avgust 2024 15:17

Vučić: Očekujemo da KFOR održi reč, da bez saglasja nema otvaranja mosta na Ibru

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

ŽAGUBICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas sa je svakodnevno na vezi sa predstavnicima međunarodne zajednice i KFOR-a sa kojima imamo vrlo korektnu saradnju i da očekujemo da oni održe svoju datu reč o tome da bez saglasja odnosno zajedničke volje neće biti otvaranja mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

On je prilikom posete manifestaciji "Dani proje i sira" u Medveđici odgovarajući na pitanje novinara da li ima šanse da se most ne otvori, rekao da zajedničke volje za to nema.

"Zajedničke volje nema, jer mi dijalog sa njima nemamo, ali videli ste da su oni raspisali izbore za 9. februar i sada im je sve kampanja zbog čega očekujem dodatne provokacije i probleme", istakao je Vučić.

Dodao je da veruje i da se uzda u to da će KFOR ispuniti i svoje obećanje i svoj primarni zadatak u skladu sa Rezolucijoim 1244.

Primetan je rekordan priliv novca u Srbiju u proslednje dve godine, u cilju rušenja mene

Vučić je izjavio danas da je tokom prošle i ove godine u Srbiju ušla rekordna svota novca nevladinim organizacijama (NVO) koje imaju za cilj rušenje njega, navodeći da je reč o desetinama ili čak stotinama miliona evra.

"Ove godine i prošle, to su rekordni iznosi novca. Našalio sam se i rekao sam Jorgovanki (Tabaković, guvernerki Narodne banke Srbije), Siniši (Malom, ministru finansija) i Milošu (Vučeviću, premijeru Srbije) da to počnemo da vodimo kao strane direktne investicije, bićemo apsolutni šampioni", rekao je Vučić novinarima u Medveđici, gde prisustvuje manifestaciji "Dani proje i sira".

On je ocenio da to što je namera onih kojima je novac uplaćivan, da njega ruše.

Oni to pravdaju time da rade na unapređenju demokratije, ističe Vučić i ocenjuje da je jasno o čemu se radi, čim se "ta sintagma koristi".

Ocena da je protivustavno da razgovaram sa građanima je izraz nečijeg očaja

Predsednik Srbije izjavio je da ocene koje dolaze iz opozicije da razgovorom sa građanima izlazi iz okvira ustavnih nadležnosti predsednika, predstavljaju krajni rezultat nečijeg očaja.

"Takve izjave su krajnji rezultat nečijeg očaja", rekao je Vučić i naglasio da je o tome govorio jedan advokat koga nije poznavao, a čije je ime slučajno video na spisku onih koji primaju novac spolja preko neke čudne organizacije.

"Sad znam bar da nije sam bio toliko pametan, nije sam to smislio nego mu je neko pomogao", naveo je Vučić i dodao da je taj advokat inače poznat po tome što vređa koga stigne na društvenim mrežama, pravi se mnogo pametan ali, kako je naglasio za tuđe pare i tuđe interese. 

Na pitanje kako tumači to što poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da ga od septembra čeka pakao, odnosno sve nas, Vučić kaže da to određuje Bog, gde ko ide, a na zemlji svako radi svoj posao.

Ubuduće ćemo veću pažnju posvetiti istočnoj Srbiji

Aleksandar Vučić izjavio je da će ubuduće veću pažnju posvetiti istočnoj Srbiji, gde je danas posetio manifestaciju "Dani proje i sira" u Medveđici.

"Hvala divnim ljudima i domaćinima ovog kraja na srdačnom i toplom dočeku i razgovoru, jer uvek želim da čujem šta je to što im treba, koji su im planovi i kako država može da pomogne", naveo je Vučić u objavi na Instragram nalogu buducnostsrbijeav.

Istakao je da je priroda istočne Srbije veličanstvena i da ima mnogo potencijala koje do sada nismo dovoljno iskoristili.