23. avgust 2024 12:37

Majka dečaka ranjenog u školi svedočila protiv Kecmanovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Majka dečaka ranjenog u školi svedočila protiv Kecmanovića

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem majke ranjenog dečaka u masakru 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" nastavljen parnični postupak protiv roditelja dečaka koji je počinio zločin.

Aleksandra Batinić, majka maloletnog A.B. je navela da je 3. maja prošle godine, kada se dogodio masakr u Ribnikaru, oko 8.45 sati pozvao sin da joj kaže da je ranjen, nakon čega je i dobila poziv policije koja joj je rekla da je prevezen kolima hitne pomoći u neku zdravstvenu ustanovu, ali nije u tom trenutku bilo poznato gde tačno.

Batinić je navela da se odmah uputila ka Urgentnom centru gde su joj lekari rekli da je njen sin živ, ali da je ranjen u koleno i da se ne zna koliko teško.

Opisala je da se bila veoma uplašena zbog toga i da je doživela veliki stres jer nije znala u kakvom stanju se nalazio njen sin i koliki je stepen povrede.

Ona je navela da je maloletni A.B. proveo tri dana u bolnici i da je stalno plakao i tražio odgovor od majke zašto se sve to dogodilo, budući da je sa K.K. koji je izvršio zločin bio u dobrim odnosima.

Navela je da je njen sin išao kod K.K, da su zajedno radili prezentaciju za školu, i išli na sajam knjiga i da nije postojao nikakav konflikt među njima.

Batinić je rekla da je A.B. video kompletan masakr i tela ubijenih drugara, kao i da se nakon tragedije dešavalo da se njen sin od straha rasplače, jer nije bilo siguran da je bezbedan i zaštićen od K.K., i da je imao i strah od zvukova zbog pucnjeva koje je neposredno slušao tokom masakra.

Batinić je navela da je na celu porodicu taj zločin i ranjavanje sina ostavio veliki trag, jer nikada neće biti bezbrižni i uvek će biti u strahu.

Advokat porodice Kecmanović Marina Ivelja je rekla da Kecmanovići neće svedočiti u ovom postupku i da mogu da se koriste njihovi iskazi koje su već dali.

Sudija je suđenje zatvorila za javnost kako bi saslušala maloletnog A.B. koji je svedočio nakon majke.

Sledeće ročište je zakazano za 19. november.

Ovu tužbu je protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, podneo maloletnik koji je ranjen tog 3. maja, odnosno njegovi roditelji kao zakonski zastupnici.

Tužba je podneta za naknadu nematerijalne štete zbog fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola.

Pre ovog parničnog postupka u ovom sudu počela su još tri, jednu tužbu su podneli članovi porodice Dukić, drugu 27 članova porodice ubijenih, dok je treća takođe za ranjavanje maloletnika.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.