23. avgust 2024 15:24

Đorđe Milićević prisustvovao zatvaranju Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Ministarstvo bez portfelja/ Tomica Bulatović

SPLIT - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je zatvaranju Međunarodnog finala Plazma Sportskih igara mladih u Splitu koja je okupila najbolje takmičare koji su se proteklih šest meseci borili za titulu državnih pobednika i prolaz na Međunarodnu završnicu u tom gradu.

Delegacija iz Srbije broji blizu 300 učesnika iz 42 opštine i gradova, gde su se deca iz Srbije sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije takmičila u 10 sportskih disciplina.

"Ovo nije samo sportsko okupljanje i takmičenje, već prilika da se naši mladi bez obzira gde žive upoznaju i stvore prijateljstva za ceo život. Kroz sport učimo da poštujemo jedni druge, da radimo zajedno i da se trudimo da budemo najbolji što možemo", naveo je Milićević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Service Photo Gallery

On je istakao da je siguran da će ovo spojiti mnoga prijateljstva, spojiti mostove i da će u narednim periodima ovo prijateljstvo biti još jače.

"Sport je idealan način da se razvije duh zajedništva, discipline i upornosti. Tokom ovog takmičenja mališani su naučili sportske tehnike i veštine, kao i vrednosti koje će ih voditi kroz život - fer plej, timski rad i poštovanje. Kroz igru i sport grade se mostovi prijateljstva", istakao je Milićević.

Zajedno sa ministrom Milićevićem, jučerašnjem zatvaranju najveće sportsko-amaterske manifestacije dece i mladih u Evropi, Plazma Sportske igre, svojevrsne mini Olimpijske igre prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, ministar bez portfelja zadužen za oblast unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.