23. avgust 2024 15:27

Dejan Ristić: Donacija Fondacije znak poštovanja prema roditeljima ubijenih u Ribnikaru

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić posetio je danas prostorije Fondacije "Angelina" u Beogradu, kojima je to ministarstvo prethodno uručilo donaciju u vidu kompletne tehničke opreme, pa je poručio da je donacija samo jedan znak poštovanja i saosećanja prema svim porodicama stradale dece u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Direktor fondacije "Angelina" Anđelko Aćimović zahvalio je ministarstvu na donaciji, navodeći su želeli da imaju mesto gde bi se sva radna grupa fondacije okupljala na radovima i projektima kojima se bave.

"Zahvaljujući Ministarstvu informisanja i drugim prijateljima koji su nam pomogli, imamo odlične uslove za nastavak rada", naveo je on.

Kako je precizirao, donacija obuhvata tehniku vezanu za rad te fondacije, u vidu kompjutera, projektora.

"To je sve što jedna kancelarija treba da ima. Tehničko obezbeđenje je tu i to je vrlo važno zato što danas u eri interneta i eri digitalizacije, bez toga jednostavno ne možete raditi. Tako da sve što je potrebno imamo", istakao je Aćimović.

Ministarstvo je opremu doniralo u saradnji sa kompanijom "Logo".

Ristić je rekao da je ministarstvo ubrzo po uspostavljanju novog saziva Vlade započelo saradnju i sa fondacijom "Angelina" i sa drugim udruženjima koje okupljuju i roditelje, ali ne samo roditelje, već "sve one plemenite ljude i one dobre ljude koji žele da daju doprinos zaštiti dece".

"Mi smo samo zamolili za spisak onoga što je potrebno i to što smo dobili kao molbu, mi smo u najkraćem mogućem roku obezbedili. I to je sitnica za nas - ne u materijalnom smislu, potpuno je irelevantan materijalni smisao. Ovo je samo jedan znak istinske ljubavi, poštovanja, i zahvalnosti, i saosećanja prema svim porodicama stradale dece, prema Draganovoj porodici", naveo je ministar.

Istakao je da je za ministarstvo najvažnije da nastavi da sarađuje sa fondacijama i udruženjima roditelja stradale dece u školi "Vladislav Ribnikar", te da pokažu ljubav, solidarnost, brigu.

"Da pokažemo da smo odgovorni, da sa jedne strane pamtimo i da nikada nećemo zaboraviti našu dečicu i njihovog Dragana, u ovom slučaju posebno Angelinu, kojoj je fondacija posvećena. Da ćemo zbog uspomene na njih pokušati da budemo bolji ljudi, da ćemo zbog uspomene na njih pokušati da stvorimo ambijent u kome će sva naša deca biti potpuno bezbedna, na svaki mogući način, i da ćemo pokušati da ostvarimo makar deo njihovih želja, njihovih ciljeva koje oni zbog svoje tragične smrti nisu mogli da ostvare", rekao je Ristić.

Fondaciju "Angelina" osnovali su članovi porodice devojčice Angeline Aćimović, učenice OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je ubijena u masakru počinjenom u toj školi maja prošle godine.