27. avgust 2024 16:13

Juhas razgovarao sa Programskim odborom Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Vlada AP Vojvodine/ Andrej Pap

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Balint Juhas razgovarao je danas sa delegacijom Programskog odbora Međunarodnog foruma, o čistim energetskim tehnologijama koji tradicionalno u Novom Sadu organizuju Institut za evropske poslove i Fakultet tehničkih nauka, uz pokroviteljstvo pokrajinskog parlamenta.

Kako je najavljeno na sastanku, Forum "Strateške promene nacionalne energetske politike" 17. put će biti održan u Skupštini AP Vojvodine i Privrednoj komori Vojvodine.

Juhas je na sastanku podržao predloženi plan i program predstojećeg međunarodnog stručnog skupa koji su mu detaljno predstavili čelnici Programskog odbora Tihomir Simić, Dušan Gvozdenac i Miroslav Kljajić.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo što je parlament ponovo pokrovitelj tako značajnog i važnog međunarodnog skupa i poželeo delegaciji Programskog odbora uspešan rad i dobru saradnju.

Dvodnevni skup će biti otvoren 24. septembra u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine. Uslediće dodela godišnjeg međunarodnog priznanja "Top Energy" za najuspešnije izvedene projekte u oblasti energetike u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, kao i zaslužnim pojedincima.

Drugog dana, forum će se održati u Privrednoj komori Vojvodine, kada će biti doneti zaključci koji će biti upućeni svim relevantnim činiocima i donosiocima odluka u oblasti energetike i zaštite životne sredine.