26. januar 2023 16:24

Ministar Vučević u dvodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Vučević u dvodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

KUMANOVO - Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, boravi u dvodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde će danas prisustvovati obeležavanju praznika Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji.

Na početku posete, ministar Vučević i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski obišli su Osnovnu školu “Karpoš” u selu Umin Dol u opštini Kumanovo, što je bila prilika za susret i razgovor sa učenicima te škole koji pohađaju nastavu na predmetu “Jezik i kultura Srba”.

 

Ministar Vučević je tom prilikom ukazao je na značaj podrške srpskoj zajednici u Severnoj Makedoniji na očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta, saopstilo je Ministarstvo odbrane.

Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.

U nastavku posete, Vučević će danas u Kumanovu obići i Kulturno-umetničko društvo “Srpski vez".

Potom će, sa delegacijom Ministarstva odbrane Srbije, u Zanatskom domu u tom gradu prisustvovati svečanoj svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji.

Ministar Vučević sutra će se sastati sa ministarkom odbrane Slavjankom Petrovskom, a potom i sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.