29. avgust 2024 07:07

Ivica Dačić: Platforma "Pronađi me" nije aktivirana, dečak (9) pronađen i vraćen porodici

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD  - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je netačna informacija koja se u sredu pojavila u pojedinim medijima da je aktiviran sistem "Pronađi me“, u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka, koji je brzo pronađen i vraćen porodici.

"Apsolutno je netačna informacija koju su pojedini mediji večeras objavili da je aktiviran sistem 'Pronaći me' u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka u Beogradu“, rekao je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, dečak čiji je nestanak prijavljen u sredu, "pronađen je u Mirijevu i živ i zdrav vraćen porodici".

Platformu "Pronađi me“, kako navodi MUP, može da aktivira jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ona juče nije aktivirana.

"Ovakvi postupci pojedinih medija koji objavljivanjem neproverenih i netačnih informacija dižu paniku i uznemiravaju javnost su nedopustivi, a posebno kada je u pitanju zloupotreba sistema 'Pronađi me'", poručio je Dačić.

Ministar je još jednom apelovao na medije da sve informacije provere u Odeljenju za medije i komunikacije MUP putem broja telefona 0113139781 ili na imejl biro@mup.gov.rs.