2. septembar 2024 18:38

Brnabić s članovima Vlade Crne Gore o unapređenju bilateralne saradnje

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Crne Gore Milun Zogović i ministarka saobraćaja Crne Gore Maja Vukićević istakli su danas u Beogradu, na sastanku s predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić, da je za Crnu Goru saradnja sa Srbijom od izuzetnog značaja i da će se truditi da u narednim godinama odnosi dve zemlje budu na daleko boljem nivou.

Kako je saopštila Skupština Srbije, Brnabić se saglasila i istakla da Srbija mnogo značaja pridaje regionalnoj saradnji te da razvijen i povezan region znači bolji život za sve njegove građane.

Članovi Vlade Crne Gore izrazili su zadovoljstvo što je njihova prva međunarodna službena poseta dogodila upravo u Beogradu.

Predsednica skupštine rekla je da je parlamentarna diplomatija jedan od njenih prioriteta i da će se truditi da sa parlamentom Crne Gore uspostavi bližu saradnju.

Potpredsednik Vlade i ministarka saobraćaja Crne Gore istakli su da su najvažniji infrastrukturni projekti za njihovu zemlju rekonstrukcija pruge Beograd – Bar i izgradnja autoputa koji bi u budućnosti povezao crnogorsko primorje i Podgoricu sa Beogradom.

Zogović i Vukićević borave u dvodnevnoj poseti Beogradu i ranije tokom dana sastali su se sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goranom Vesićem.