3. septembar 2024 10:32

Žigmanov se sastao sa predsednicom opštine Bela Crkva, razgovarali o položaju nacionalnih manjina

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov razgovarao sa predsednicom opštine Tatjanom Kokar i njenim saradnicima, u okviru posete Beloj Crkvi, o položaju nacionalnih manjina u toj opštini i upoznao se sa naporima koje lokalna samouprava čini na unapređenju i zaštiti nacionalnih prava nacionalnih manjina.

U ovoj multietničkoj opštini, pored većinskog srpskog stanovništva živi i mađarska, rumunska, češka i romska nacionalna zajednica, kojima lokalna samouprava, između ostalog, pruža podršku na području obrazovanja, kulture i informisanja, te službene upotrebe jezika i pisma, uverio se ministar Žigmanov, saopštilo je resorno ministarstvo.

Service Photo Gallery

On je rekao da je zadovoljan onim što je video i naporima koji lokalna samouprava preduzima, a koji su usmereni na zadovoljavanje potreba i očuvanje nacionalnih identiteta pripadnika nacionalnih lokalnih zajednica u Beloj Crkvi.

Na sastanku sa predsednicom opštine Bela Crkva, pored ministra Žigmanova prisustvovala je i pomoćnica ministra u Sektoru za nacionalne manjine Biljana Marković.