4. septembar 2024 13:46

Nastavljena zaplena opreme iz zgrade Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Martyn Jandula, ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Tzv. kosovska policija nastavila je danas sa zaplenom opreme i inventara u zgradi Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, koja je prošlog petka, po nalogu prištinskog tužilaštva konfiskovana zbog sumnje da je unutar ovog objekta vršeno falsifikovanje dokumenata.

Istovremeno, uklonjeni su grb Srbije i opštinski grb sa instalacije ispred ovog objekta, prenosi Radio Mitrovica sever.

Zamenik direktora tzv.kosovske policije za region sever Veton Eljšani saopštio je da policija danas zaplenjuje dokazni materijal iz ovih zgrada, i da će, pošto zaplena bude završena, biti vraćen vlasnicima, u ovom slučaju kako je naveo, Opštini Severna Mitrovica.

Napomenuo je da su svi objekti u koje je policija u petak ušla, sada u vlasništvu "nadležnih opština na severu".

Eljšani je rekao je da ukoliko se među zaplenjenim materijalom budu našle i privatne stvari, one će biti vraćene radnicima.

Takozvana kosovska policije u vezi slučaja navodnog falsifikovanja dokumenata je juče uručila pozive za četiri predstavnika srpskih institucija sa severa KiM, dok peti poziv nije uručen jer policija tu osobu nije zatekla na adresi stanovanja, navodi Radio Mitrovica sever.

Eljšani je saopštio da od tužilaštva zavisi kada će biti obavljen razgovor sa njima i kako će dalje teći slučaj i nije mogao da precizira kada će ti razgovori biti obavljeni.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio je da se od srpskih predsednika Privremenih organa na Kosovu i Metohiji traži da daju izjave zbog navodno falsifikovanog potpisa.

“Imam informaciju da se traži da se daju izjave, od pojedinih predsednika privremenih organa i direktora ovih naših institucija, da se 5. septembra jave u regionalnu jedinicu na sever i daju izjavu zbog navodnog falsifikovanog potpisa“, rekao je Milović za RTS.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Istovremeno, tzv. kosovska policija već šesti dan blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije.