7. septembar 2024 10:34

Raša Rojević: Totalna blokada na administartivnim prelazima Merdare i Brnjak

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević izjavio je danas da su svi administrativni prelazi između Kosova i Metohije i centralnog dela Srbije - Merdare, Jarinje i Brnjak blokirani kao reciprocitet na mere premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, te da je 1. oktobra rok do kada očekuju normalizaciju stanja, u suprotnom, kako kaže, preduzeće se radikalnije mere.

Rojević je u razgovoru za Tanjug istakao da su jutros i sa kosovske strane blokirani Merdare i Brnjak.

Intext service Video

"Tamo je faktički totalna blokada. Na Jarinju trenutno nemamo takav slučaj", kazao je Rojović.

Kako kaže, na Jarinju se saobraćaj odvijao normalno, s tim što se zaustavljao teretni saobraćaj onih sa dokumentima tzv. Kosova. Rojević je za Tanjug rekao da njihov cilj nije stvaranje gužve na administartivnim prelazima, već da se na jedan civilizovan način međunarodnoj zajednici stavi do znanja kakvo je stanje u južnoj srpskoj pokrajini.

Deveti dan blokade srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, blokirani administrativni prelazi

Deveti je dan blokade zgrada srpskih institucija na severu Kosova i Metohije, a više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mesta.

Svi administrativni prelazi između Kosova i Metohije i centralnog dela Srbije - Merdare, Jarinje, Brnjak, blokirani su kao reciprocitet na mere premijera privremenih prištinskih institucija, rekao je sinoć predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević.

Vlasti u Prištini su potom zatvorile za saobraćaj punktove Brnjak i Merdare, prenosi RTS. Policija tzv. Kosova je nastavila saslušanja čelnika srpskih institucija.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je juče, posle saslušanja u tzv.kosovskoj policiji na koje je pozvan zbog navodnog falsifikovanja dokumenata, da je u pitanju klasičan politički proces i udar na sve što ima veze sa Srbijom.