26. septembar 2024 10:56

Marković: Vučićev govor u UN najviše zasmetao našim susedima

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Istoričar Predrag Marković ocenio je danas da su reči koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgovorio za govornicom u Generalnoj skupštini UN najviše zasmetale našim susedima i "braći" koji su se, prema njegovim rečima, prepoznali u podsećanju na njihovu sramnu istorijsku ulogu.

"Srpskim narod je mali narod sa velikom istorijom, a ovi drugi narodi koji nemaju baš neku slavnu istoriju to ih neki put žulja", izjavio je on za Tanjug.

Komentarišući susrete i sastanke koje je predsednik Vučić imao sa mnogobrojnim svetskim zvaničnicima, predsednicima, diplomatama tokom posete Njujorku, Marković je istakao da je Srbija, na čelu sa predsednikom Vučićem, mnogo ojačala svoju međunarodnu poziciju, i dodao da se ovim susretima nastavlja impozantna lista svetskih državnika koji se sastaju sa Vučićem.

Intext service Video

Na pitanje zbog čega Evropa i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ćute na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom, Marković je rekao da je Kosovo najveća sramota EU i Amerike, i da im nije baš lako da priznaju da su napravili jednu "brljotinu" koju sada ne znaju kako da isprave.