5. oktobar 2024 18:28

Vučić: Srbija će uvek biti snažan i pouzdan partner Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Srbija će uvek biti snažan i pouzdan partner Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je večeras predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji je boravio u radnoj poseti Srbiji i poručio da će Srbija uvek biti snažan i pouzdan partner UAE, zbog istih vrednosti i vizija koje delimo.

"Tokom državničke karijere, imao sam bezbroj poseta, sastanaka i razgovora - dobrih, teških, izazovnih, otvorenih i konstruktivnih i onih koji to nisu bili. Najmanje je bilo iskreno prijateljskih. I što su vremena postajala teža, to je i diplomatija postajala sve tiša, a dobrih razgovora je bilo sve manje", objavio je Vučić na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Vučić je poručio da je razgovor sa "prijateljem uvek iskren i inspirativan", ne samo zbog njegove vizionarske i filantropske ličnosti, već i zbog dubokog razumevanja globalnih prilika koje u dobroj meri određuju živote svih nas.

"Sa posebnom pažnjom sam slušao njegove razborite uvide u aktuelna geopolitička kretanja i saglasio se da je svetu danas potrebna državnička mudrost, politička hrabrost i diplomatska odvažnost, kako bi se struktura globalnog poretka preoblikovala na najbolji način za generacije koje dolaze", istakao je Vučić.

Vučić sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu na vodi

Predsednik Srbije sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) prošetao je danas naseljem Beograd na vodi, i tom prilikom naveo da prave "nove, još veće planove".

"Sa šeikom bin Zajedom delio sam istu viziju i bio najponosniji na svetu kada je taj smeli san postao stvarnost. Sada mu pokazujem kako se Beograd na vodi razvija i živi, postajući sve veći i lepši, kao srce naše kosmopolitske prestonice, čiji dinamični razvoj, energični puls i poseban šarm, daju snagu celoj Srbiji", napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da sa sagovornikom daleko od gradske vreve i užurbanosti, pravi "nove, još veće planove, dok ucrtavaju nove puteve vrtoglavog razvoja Srbije, koji će doneti nezamislive stvari našoj zemlji i građanima".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan prisustvovali su danas potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučić Bin Zajedu: Pomogli ste Srbiji da ostvari svoje snove, Srbija je vaš drugi dom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom u Beogradu da se nada da će se nivo saradnje Srbije i UAE povećati u različitim oblastima i da će ona biti unapređena u različitim društvenim sferama.

Vučić je Bin Zajedu, koji boravi u radnoj poseti Srbiji, zahvalio na svemu što je u prethodnom periodu uradio za našu državu i narod, navodeći da je Srbija "drugi dom" Bin Zajedu i ističući njihovu dugogodišnju saradnju i lično prijateljstvo.

Predsednik Srbije je dodao da veruje da je jedini predsednik na svetu koji poznaje sve saradnike Bin Zajeda i da ih je sreo desetine puta.

"Kada smo započinjali neke od projekata o kojima sam sanjao, o kojima smo mi kao narod, kao država sanjali u prošlosti, vi ste nam pomagali da ostvarimo svoje snove", naglasio je Vučić.

Sveobuhvatni sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata ogroman uspeh i velika odgovornost

Jedan od najmoćnijih ljudi sveta, dugogodišnji prijatelj predsednika Vučića i Srbije, posle prošlonedeljne posete Americi i susreta sa predednikom Bajdenom, potpredsednicom i predsedničkim kandidatom Kamalom Haris, bivšim predsednikom i predsedničkim kandidatom Dinaldom Trampom, i susretom sa egipatskim predsednikom El Sisijem, predsesnik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Mohamed bin Zajrd Al Nahjan iz Kaira je doleteo u Beograd gde je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Srbije i UAE.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu napisao da taj sporazum za Srbiju predstavlja ogroman uspeh, ali i veliku odgovornost i dodao da je na sastanku s ponosom istakao i najnoviji uspeh Srbije - investicioni rejting.

"Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze", naveo je on.

Vučić je istakao da svaki susret sa šeikom bin Zajedom otvori novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje.

Mohamed bin Zajed al Nahjan: Sveobuhvatni sporazum ojačaće most između Srbije i UAE

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan izjavio je danas u Beogradu, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je uveren u čvrstinu veza između Srbije i UAE i izrazio nadu da će Sveobuhvatni sporazum o ekonomskom partnerstvu između vlada dve zemlje, koji je danas potpisan, samo ojačati most između Srbije i UAE.

Mohamed bin Zajed al Nahjan je izrazio zadovoljstvo jer je došao u prijateljsku zemlju sa kojom UAE imaju snažne veze, navodeći da kada sletiš na aerodrom, setiš se u koju zemlju dolaziš.

"Ponekad zapitaš sebe, zašto da donesem neku odluku? Ali kada sletiš u zemlju u kojoj imaš prijatelje, zaista drage prijatelje, ne može se dočekati da se ta vrata otvore", rekao je predsednik UAE.

On je istakao da je veza između dve zemlje jaka i da je ponosan na to, dodajući da veruje, da se uz pomoć predsednika Vučića, već neko vreme gradi most između Srbije i UAE.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata u radnoj poseti Srbiji, dočekao ga Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na Aerodromu Nikola Tesla predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji boravi u radnoj poseti Srbiji.

Vučić je Instagramu naveo da je sa poštovanjem i radošću ugostio velikog prijatelja Srbije.

"Stara arapska poslovica kaže da je svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas, u svim vremenima, a pogotovo u onima u kojima je čast gotovo nestala, velikodušnost se izgubila, a iskrenost iščezla. Naša Srbija ima upravo takvog prijatelja i ja ga danas dočekujem sa najvećim poštovanjem i ogromnom radošću, zahvalan za odnos koji ima prema našoj zemlji i narodu", istakao je predsednik Vučić.

Dodao je da je predsednik UAE mnogo više od prijatelja i da on u Srbiji ima "svoju drugu kuću, dom koji ga dočekuje otvorenih vrata i iskrenog srca, u zemlji koja pamti svu podršku, bratski odnos, poštovanje i nesebičnu pomoć koju nam je dao kada nam je najviše bila potrebna".