5. oktobar 2024 13:50

Dodeljene nagrade najboljim studentima sa teritorije opštine Svilajnac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljene nagrade najboljim studentima sa teritorije opštine Svilajnac

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

SVILAJNAC - Trinaestu godinu za redom, najboljim studentima sa teritorije opštine Svilajnac, čija je prosečna ocena devet i više, uručene su nagrade u iznosu od 100.000 dinara. Ove godine, nagradu opštine dobila su 52 studenta.

"Ovi mladi ljudi zaslužuju mnogo više od ovih 100.000 dinara ali i mogućnosti su ograničene. Ovo je najverovatnije najbolja mera koju opština Svilajnac ima i mi smo do sada, za ovih 12 godina nagradili blizu 600 studenata. To su studenti koji imaju devet i više prosek. Na vrlo ozbiljnim fakultetima imati takav prosek nije baš lako. Verovatno je ovo i njima podsticaj, da oni sa 8,5, pređu na 9,2, 9,3 i da naprave još bolji rezultat. S druge strane, mi jedva čekamo da se ovi mladi ljude vrate u Svilajnac i bili bi zadovoljni kada bi se svi vratili i ovde nastavili da žive svoj život", rekao je za Tanjug, predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović.

Opština Svilajnac svršenim studentima obezbeđuje jednogodišnju plaćenu praksu bez obzira na ostvareni prosek ocena tokom studiranja.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa