6. oktobar 2024 10:58

Spasilački timovi iz Srbije dočekani u Bratuncu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/FOTO SRNA/ DUBRVKA BLAGOJEVIĆ

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić dočekao je jutros na Graničnom prelazu Bratunac spasilačke timove MUP-a Srbije, koji su upućeni u BiH po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle poplava koje su pogodile tu zemlju.

Trninić je pripadnicima spasilačkih timova MUP-a Srbije zahvalio u ime zvaničnika Republike Srpske, ali i zvaničnika na nivou BiH, prenosi RTRS.

Service Photo Gallery

"Idemo da pomognemo, nosimo dobru volju. Situacija je veoma loša, neverovatno je šta se sve izdešavalo", rekao je Trninić pripadnicima spasilačkih timova MUP-a Srbije.

U Bratunac je jutros pristigao konvoj od 12 vozila sa 36 pripadnika Specijalističkih timova za spasavanje Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Dačić ispratio timove za spasavanje u BiH: Srbija za nekoliko minuta reagovala

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ispratio je jutros u pet sati spasilačke timove MUP-a u BiH, koji su upućeni po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle poplava koje su pogodile tu zemlju.

Naveo je da u BiH kreće 36 pripadnika Specijalističkih timova za spasavanje Sektora za vanredne situacije MUP-a sa 12 vozila.

Intext service Video

Dačić je istakao da je Srbija, odnosno Sektor za vanredne situacije MUP-a, svega nekoliko minuta nakon što je Bosna i Hercegovina zvanično zatražila pomoć, odmah ponudio BiH da pomogne u svemu što je neophodno.

Naveo je da specijalistički timovi za spasavanje kreću u BiH po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je javno iskazao spremnost Srbije da pomogne BiH u ovom teškom trenutku kada je BiH zadesila prirodna katastrofa, a takođe i na osnovu pisma koje je premijer Miloš Vučević uputio organima BiH, gde je još jednom iskazao spremnost Srbije za pomoć.