13. oktobar 2024 23:02

Suzana Vasiljević: Opozicija želi iskopavanje litijuma, ali samo kada ona dođe na vlast

Izvor: TANJUG

podeli vest

Suzana Vasiljević: Opozicija želi iskopavanje litijuma, ali samo kada ona dođe na vlast

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ, arhiva

BEOGRAD - Savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević, izjavila je večeras da je glavna poruka sednice Skupštine Srbije koju je sazvala opozicija i na kojoj je traženo da se zabrani iskopavanje litijuma i bora, kao i kraj i početak priče opozicije o litijumu da iskopavanje nije za nedemokratska društva, odnosno da opozicija želi iskopavanje litijuma, ali samo kada ona dođe na vlast.

Vasiljević je rekla da je predsednik Demokratske stranke i poslanik Zoran Lutovac postavio pitanje i da li će priča o litijumu biti kraj Vučićeve vlasti.

"Nije problem zagađenje, nego da novac od litijuma ne dođe u Srbiju dok oni nisu na vlasti", navela je Vasiljević na RTV Pink, ističući da opozicija samo želi da smeni Vučića.

Ona je ponovila da iskopavanje litijuma neće početi dok se ne dokaže da to neće biti opasno po životnu sredinu.

Srbija ima veliki značaj na geopolitičkoj sceni, bez nje nema stabilnosti

Suzana Vasiljević, izjavila je večeras da Srbija ima veliki značaj na geopolitičkoj sceni jer bez Srbije nema stabilnosti i napretka regiona.

Ona je podsetila na živu diplomatsku aktivnost Srbije poslednjih meseci i da su Beograd posetili turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, nemački kancelar Olaf Šolc, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan i kineski predsednik Si Đinping.

Vasiljević je najavila da se sledeće sedmice Beograd posetiti tri visoka zvaničnika evropskih zemalja.

Rekla je za televiziju Pink da je deklaracija doneta na samitu država jugoistočne Evope i Ukrajine u Dubrovniku i da je Vučić rekao da ne može da učestvuje na tom skupu dok nisu uvaženi zahtevi koje je Srbija uložila da se unesu promene u taj dokument.