14. oktobar 2024 13:32

Miloš Vučević sastao se u Berlinu sa Viktorom Orbanom

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

BERLIN - Premijer Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Berlinu, gde prisustvuje samitu Berlinskog procesa, sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

"Srdačan razgovor sa premijerom Viktorom Orbanom, iskrenim prijateljem Srbije, tokom samita Berlinskog procesa", naveo je Vučević na Instagramu.

Vučević će danas imati razgovore i sa predstavnicima stranke CDU u Bundestagu, a u okviru Berlinskog procesa učestvovao je na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

U Berlinu je danas potpisana Deklaracija podrške Akcionom planu za zajedničko regionalnom tržište, kao i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

U Berlinu potpisana Derklaracija u vezi sa regionalnim tržištem

U Berlinu je danas potpisana Deklaracija podrške Akcionom planu za zajedničko regionlano tržište, a jedan od potpisnika je i premijer Srbije Miloš Vučević.

Dokumenta su, u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, potpisali i premijer Crne Gore Milojko Spajić, premijer Albanije Edi Rama, predsedavajući Predsedništva BiH Borjana Krišto, predsednik vlade Severne Makedonije Hristijan Mickoski i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Posle potpisivanja dokumenata, Vučević se sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a prethodno je prisustvovao panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici. Vučević danas prisustvuje 10. jubilarnom Samitu Berlinskog procesa, a dočekao ga je domaćin skupa Olaf Šolc.

Premijer Vučević stigao na Samit Berlinskog procesa

Premijer Srbije stigao je danas na Samit Berlinskog procesa, a dočekao ga je nemački kancelar Olaf Šolc.

Vučević će u okviru "Berlinskog procesa" učestvovati na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

Intext service Video

Predviđeno je, prema najavi iz nemačke vlade, da se potpiše Deklaracija podrške Akcionom planu o zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

Service Photo Gallery

Premijer Vučević će tokom posete Berlinu imati i biletaralne sastanke.

Intext service Video

Vučević u Berlinu sa Tajanijem, Orbanom…

Premijer Miloš Vučević razgovarao je jutros, uoči početka Berlinskog procesa, sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom, a tokom posete Berlinu imaće više bilateralnih sastanaka.

Vučević će se sastati, kako je planirano, i sa ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem, kao i sa mađarskim predsednikom vlade Viktorom Orbanom.

Vučević će imati razgovore i sa predstavnicima stranke CDU u Bundestagu.

U okviru Berlinskog procesa on će učestvovati na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

Vučević u Berlinu sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Berlinu sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom.

"Uoči početka Berlinskog procesa razgovarao sam danas u Berlinu sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom", objavio je Vučević na Instagramu.

Service Photo Gallery

Vučević danas u Berlinu učestvuje na samitu Berlinskog procesa, kojim se obeležava 10 godina ovog procesa, a domaćin ovogodišnjeg jubilarnog samita je nemački kancelar Olaf Šolc.