16. oktobar 2024 17:15

Đurić: Učešće na Konferenciji lokalnih lidera doprinosi daljoj promociji Novog Sada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić: Učešće na Konferenciji lokalnih lidera doprinosi daljoj promociji Novog Sada

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvuje 6. konferenciji lokalnih lidera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koja se održava u Jantaju, u kineskoj provinciji Šandong i tom prilikom je istakao da učešće na ovoj konferenciji predstavlja značajan korak ka daljoj međunarodnoj promociji Novog Sada i privlačenju investicija, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

"U skladu sa strateškim ciljevima Grada, učešće na ovom skupu doprinosi jačanju međunarodne saradnje i privlačenju investicija, što dugoročno donosi benefite za građane Novog Sada. Za naš grad veoma su značajni infrastrukturni projekti koje radimo sa kineskim kompanijama, koje realizuju važne projekte u Novom Sadu, uključujući izgradnju novih mostova, železnice i auto-puteva", rekao je Đurić i dodao da se nada da će u narednim godinama kompanije iz Šandonga biti aktivni učesnici Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da će ovaj grad 2027. godine imati tri nova mosta, između ostalog i zahvaljujući izuzetno plodonosnoj saradnji sa kineskim kompanijama.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa