15. februar 2023 12:44

Azerbejdžanski mnistar za rad nakon odlikovanja: Orden je priznanje za strateško partnerstvo i dugotrajnu saradnju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Azerbejdžanski mnistar za rad nakon odlikovanja: Orden je priznanje za strateško partnerstvo i dugotrajnu saradnju

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas ordenom srpske zastave prvog stepena Sahila Babajeva, azerbejdžanskog ministra za rad, a za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Azerbejdžana.

Babajev je zahvalio predsedniku Vučiću i narodu Srbije za orden i istakao da mu predstavlja neverovatnu čast i zadovoljstvo što je u Beogradu i što mu je dodeljen orden.

"Ovaj orden pokazuje priznanje za strateško partnerstvo i dugotrajnu plodnu saradnju dve zemlje i dok ističem partnerstvo, političku volju i prijateljstvo dva predsednika Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva da odnosi budu još bolji, moram reći da su ti odnosi dopunjeni rastućom saradnjom u oblasti energetike i mnogim drugim oblastima", kazao je Babajev.

Navodeći da je u saradnju Srbije i Azerbejdžana uključen veliki broj ljudi, Babajev je kazao da sa njima deli danas dobijeno odlikovanje.

Istakao je Međuvladinu komisiju Azerbejdžana i Srbije za ekonomsku saradnju i naveo da to jača veze između dve zemalje i ostaje prioritet.

"Naše partnerstvo može da se širi u raznim pravcima", kazao je Babajev zahvališvi se još jednom na odlikovanju i ističući da će sa svojim srpskim kolegom Nikolom Selakovićem nastaviti da radi na produbljivanju saradnje Azerbejdžana i Srbije.