17. februar 2023 13:24

Vjosa Osmani: Postoji samo jedan epilog dijaloga između Beograda i Prištine - međusobno priznanje

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM

PRIŠTINA - Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da postoji samo jedan epilog dijaloga između Beograda i Prištine, a to je međusobno priznanje.

Kako ona tvrdi, proces dijaloga sa Beogradom ima epilog, epilog koji su svi naveli, koji je napomenuo i predsednik SAD Džozef Bajden, a to je obostrano priznanje.

Govoreći povodom 15. godišnjice takozvane nezavisnosti Kosova u skupštini, ona je istakla da se o teritorijalnom integritetu, ustavnosti, pravnom poretku i suverenitetu takozvanog Kosova ne može pregovarati.

Osmani je zahvalila međunarodnoj zajednici na podršci koju je dala takozvanom Kosovu za slobodu i nezavisnost.

"Kada smo bili ugnjetavani i borili se za slobodu, kada smo se oslobodili i započeli svoj demokratski život, oni su tu i danas, pouzdan i stabilan partner koji zajedno gradimo našu budućnost", navela je ona.

Osmani je izjavila da je takozvano Kosovo ujedinjeno protiv Srbije, uprkos razlikama i da destruktivne sile pokušavaju da naruše njihovo jedinstvo, ali, da su, kako je rekla, pred Srbijom svi jedno.

"Uprkos razlikama u stavovima, idejama i političkim platformama, politički spektar zemlje će biti ujedinjen protiv svih onih koji pokušavaju da potkopaju našu državu ili ometaju njen napredak. Bitka za međunarodno osnaživanje, članstvo u organizacijama i put ka evroatlantskim integracijama zahteva punu saradnju sa prijateljskim zemljama", poručila je ona.