20. februar 2023 08:56

AMSS: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja unutar gradova

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Udarni povratni talas prošao je u danima vikenda i danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja unutar gradova, jer škole počinju sa radom, dok će van naseljenih mesta saobraćaj biti umerenog intenziteta.

"Prošao je veći udarni povratni talas koji je bio tokom prazničnih dana, a mnogi su neradne dane spojili sa vikendom. Izuzetno veliki broj vozila je bio tokom jučerašnjeg dana u popodnevnim časovima, kada je bilo i dužih zadržavanja i na pojedinim naplatnim rampama, a pre svega na prilazima Beogradu, na svim prilaznim putevima, isto tako i na ostalim prilazima većim gradovima", rekla je za Tanjug Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije.

Intext service Video

Ovog jutra, kako je navela, saobraćaj je umerenog intenziteta i u ovom trenutku na tim glavim putnim pravcima nema zadržavanja.

"Ono što se očekuje jeste da će saobraćaj biti pojačan unutar gradova i unutar gradskih saobraćajnica", rekla je Damjanović.

"Đaci se vraćaju u školske klupe i pre svega vozači u zonama škole treba da smanje brzinu, da obrate pažnju na naše najmlađe učesnike u saobraćaju, da poštuju sve saobraćajne propise i da obezbede svoj deci bezbedan put do škole”, rekla je Damjanović.

"Danas očekujemo umeren intenzitet saobraćaja, pre svega na tim glavnim putnim pravcima, prilazima turističkim centrima, takođe i na graničnim prelazima, ne bi trebalo da bude većih gužvi i vreme zadržavanja bi bilo 15 minuta, a za sada imamo zadržavanje za teretna motorna vozila ka hrvatskoj i mađarskoj granici”, rekla je Damjanović.

Ona je napomenula da je u toku veliki broj radova na putevima, a putari intenzivno rade i na sanaciji pojedinih oštećenja na putevima.

"Kada bismo izdvojili radove prema informacijama JP “Putevi Srbije” u pitanju su radovi na obilaznici koji mogu da uslove usporenu vožnju i kraće zastoje. Zatim, pored tih radova izvode se i kod Aleksinca, na putu Šabac-Ruma, na ulazu u Šabac, zatim kod Horgoša - gde se radi na proširenju graničnog prelaza, pa je potrebno obratiti pažnju na siglanilazaciju”, kazala je Damjanović.

"Ovog jutra uslovi na putevima su povoljni, s obzirom na to da su za danas najavljene padavine samo u jutarnjim časovima, već sada polako prestaje kiša, a sneg se očekuje samo u planinskim predelima”, rekla je Damjanović.