21. februar 2023 13:57

Ana Brnabić: U martu izmena zakona o strancima

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Premijerka Ana Brbnabić rekla je danas da očekuje da u martu u skupštinsku proceduru uđu izmene zakona o strancima, koje donose pojednostavljene procedure.

Na uručenju donacije kompanije MTU Vazduhoplovnoj akademiji, Brnabić je novinarima kazala da će izmenjenim zakonom o stranicima biti objedinjene radna i boravišna dozvola, a cela procedura biće elektronska.

Intext service Video

Ona je ocenila da to ide u prilog lakšem i bržem zapošljavanju.

MTU donirala motor Erbasa za efikasnije školovanje u Vazduhoplovnoj akademiji

Kompanija MTU danas je svečano uručila avionski motor Erbasa 318 koji će u Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu biti učilo za obrazovanje srednjoškolaca i studenata.

Premijerka Brnabić je u Vazduhoplovnoj akademiji zahvalila na donaciji kao i na odluci da MTU izabere Srbiju kao investicionu destinaciju i izgradi fabriku u Staroj Pazovi gde već sada radi 230 ljudi a plan je da za nekoliko godina bude 500 zaposlenih.

Ona je posebno istakla zadovoljstvo što MTU ne krije da je doneo dobru odluku kada je krenuo sa investicijom u Srbiji. "Nadamo se da ćemo u partnerstvu sa MTU i Vazduhoplovnom akademijom dovoditi strance na obrazovanje i rad u Srbiju", rekla je ona.