23. februar 2023 14:04

Toma Fila: Javnim izlaganjem nasilnika stubu srama može se sprečiti nasilje

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Advokat Toma Fila izjavio je danas za Tanjug da je jedini način da se zaustavi nasilje - da se sam počinilac tog krivičnog dela javno izloži stubu srama.

Fila smatra da javnost, psiholozi a naročito psihijatri moraju dati svoju reč da se to spreči, jer se kaznenom politikom to neće rešiti, pošto advokati i sud dolaze na kraju kad je već nastala fatalna posledica.

Intext service Video

Dodaje da majke vrlo često prikrivaju nasilje i nad sobom i nad decom i da upravo zato ne treba delovati na majke, već na same počinioce nasilja.

"Smatram da će on biti optužen za ubistvo, a supruga možda za neprijavljivanje nasilja u porodici ako se utvrdi da je tako. Obdukcija mora da pokaže uzrok smrti. Njih će neko morati da brani, pogotovo nju, a i lakše je nju braniti. Mi ne branimo zločin već čoveka. Ni jedan čovek nije toliko crn da nešto ne može da se utvrdi u prilog njemu. Imali smo mnogo situacija i ranije, ali je ovog puta medijski ispraćeno što je dobar uticaj na buduće izvršioce tog krivičnog dela, jer bez tolike osude po medijima, neće se ljudi zaustaviti" rekao je Fila.

Dodao je da ne smatra da je on namerno hteo da ubije dete, da nije direktan umišljaj nego eventualni, ali da će svakako kazna biti blizu maksimuma.

Intext service Video