23. februar 2023 15:37

Rosa voda nastavlja pomoć školama roditeljstva i patronažnim službama

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predstavnici Rosa vode danas su uručili donaciju zdravstvenom sistemu Srbije i najavili da će i ove godine nastaviti projekat izdvajanja jednog dinara od svake prodate flašice za unapređenje škole roditeljstva i patronažnih službi Srbije.

Na konferenciji su svečano uručeni tableti, digitalne vage i pokazne lutke za škole roditeljstva, kao i 1.000 specijalizovanih torbi za patronažne službe u domovima zdravlja.

Intext service Video

Pomoćnica ministra zdravlja Jelena Janković rekla je da su dosadašnje aktivnosti resornog ministarstva i Rosa vode zajednički uspeh i da su u proteklom periodu imali 20 škola roditeljstva u kojima su postignuti dobri rezultati.

"Zajedno sa podrškom Rosa vode škola roditeljstva predstavlja veliki uspeh u smislu angažovanja svih timova koji rade uključujući pedijatre, ginekologe, stomatologe", navela je Janković i dodala da je podrška pacijentima, trudnicama, porodicama sa decom važna kao i da je to "podrška društvu generalno".

Janković je rekla i da će ministarstvo nastaviti saradnju sa Rosa vodom u rešavanjima raznih pitanja od trudnoće, rođenja deteta, pa kasnije i raznih dilema mladih roditelja.

Intext service Video

Rosa brend menadžerka Marina Trajković rekla je da će i u buduche raditi na osnaživanju patronažnih sestara i škola roditeljstva radi prepozavanja emotivnih potreba roditelja tokom prvih dana roditeljstva.

"Poseban fokus biće nam na mamama koje se susreću sa različitim izazovima, što tokom trudnoće, tako i u prvim danima roditeljstva. Kroz ovu donaciju želimo da osnažimo naše škole roditeljstva da pričaju o ovoj temi i pripremili buduće roditelje za izazove", rekla je Trajković.

Trajković je podsetila da Rosa voda sarađuje dugi niz godina sa Ministarstvom zdravlja na strateški značajnim i bitnim projektima koji su usmereni na najmlađe.

Intext service Video

"Počev od 2010. godine počeli smo sa bankama humanog mleka, zatim smo otvorili 20 škola roditeljstva na teritoriji Srbije i na taj način smo doprli do 15.000 porodica sa bebama, što je impozantna cifra", navela je Trajković.

Dodala je i da su u saradnji sa Republičkom komisijom za podršku dojenju i razvojnu negu novorođenčadi kreirali brošuru za roditelje koja će biti podeljena u 30.000 primeraka širom domova zdravlja.

Intext service Video

"Brošura pokriva najčešće postavljana pitanja u prvim danima roditeljstva kada se roditelji suočavaju sa velikim brojem pitanja. Napravili smo jednu stručnu brošuru koja njima može biti od velike pomoći", rekla je ona.