27. februar 2023 13:46

Kragujevac: Hil i Dašić razgovarali o budućim projektima i saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kragujevac: Hil i Dašić razgovarali o budućim projektima i saradnji

Foto: TANJUG/NEBOJŠA RAUS

KRAGUJEVAC - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil razgovarao je danas u Kragujevcu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem o budućim projektima i saradnji koja je, kako je istaknuto, još kroz istoriju bila dobra.

Ambasador Hil je rekao da je vodio koristan razgovor sa zvaničnicima grada Kragujevca o postojećim investicijama ali i mogućnostima za dalju saradnju u mnogim oblastima.

"Drago mi je što sam u poseti Kragujevcu koji je poznat po svojoj istoriji ali koji ima i svetlu budućnost. Veoma sadržajne razgovore smo danas vodili o postojećoj saradnji, poput državnog Data centra gde od nedavno svoje podatke čuvaju velike američke kompanije, ali i o budućim investicijama. Kragujevac je blizu Beograda i to jedan veliki univerzitetski grad. Često u razgovoru sa ljudima u Beogradu čujem da su upravo studirali u Kragujevcu. Vidim da je Kragujevac opremljen i spreman da privuče mlade ljude ali i investitore, tako da mi je posebno drago što sam danas ovde", rekao je Hil.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zahvalio se ambasadoru na poseti istakavši da Kragujevac ima odličnu saradnju sa američkom ambasadom.

On je podsetio na projekat "Američki kutak" koji postoji u okviru gradske biblioteke u Kragujevcu još od 2005. godine.