9. mart 2023 15:59

Kisić: Mere koje Srbija primenjuje za povećanje nataliteta daju dobre rezultate

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJI / DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić predstavila je mere koje Srbija primenjuje u cilju povećanja nataliteta predsednici Državnog komiteta za porodicu, žene i decu Republike Azerbejdžan Bahar Muradovom sa kojom je razgovarala danas u Bakuu o budućoj saradnji ministarstva i tog komiteta.

Kisić je istakla da je finansijska podrška države znatno povećana prethodnih godina i naglasila da sve mere koje država sprovodi počinju da pokazuju dobre rezultate.

Service Photo Gallery

Kisić je rekla da je Azerbejdžan jedna od zemalja koja se može pohvaliti dobrom demografskom slikom i da je primer odlične prakse kada je u pitanju podrška roditeljstvu, reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice, navodi se u saopštenju ministarstva.

Predsednica Državnog komiteta za porodicu, žene i decu Republike Azerbejdžan Bahar Muradova navela je da u Azerbejdžanu u 11 regiona postoje centri za podršku ženama i deci u okviru kojih se održavaju škole roditeljstva, edukacije o reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice.

Kako je saopšteno, Kisić i Muradova saglasile su se da je današnji sastanak još jedan dokaz odlične i intenzivne saradnje dve zemlje i veoma dobrih odnosa predsednika Srbije i Azerbejdžana Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva.

Ministarka Kisić i predsednica komiteta Bahar Muradova dogovorile su se da Ministarstvo i Komitet vrlo brzo potpišu Memorandum o saradnji i da će prvi korak u tom cilju biti formiranje radnih grupa koje će raditi na usaglašavanju teksta ovog dokumenta.

Ministarka Kisić je u Bakuu prisustvovala i otvaranju 10. Globalnog foruma.