11. mart 2023 15:14

Delegacija SPS-a položila vence na grob Slobodana Miloševića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delegacija SPS-a položila vence na grob Slobodana Miloševića

Foto: Shutterstock.com/Anna Luopa, ilustracija

POŽAREVAC - U Požarevcu je danas obeleženo 17 godina od smrti prvog predsednika SPS, bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, a venac su položili predsednik IO SPS Vladan Zagrađanin i Nikola Šainović i mnogobrojne delegacije iz cele Srbije, saopšteno je na internet stranici te partije.

Kako piše lokalni medij "Boom 93", Šainović je rekao da je omladina Socijalističke partije Srbije "svojevrsni spomenik kontinuiteta borbe Slobodana Miloševića" za odbranu države.

"Mi ne biramo uslove u kojima ćemo se boriti za državu. Borimo se u svim uslovima, uvereni da je pravda i istina naše najveće oružje”, naveo je Šainović, prenosi taj požarevački mediji.

Članovi Pokreta socijalista odali poštu bivšem predsedniku Srbije i SRJ Miloševiću

Članovi Pokreta socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin odali su poštu danas bivšem predsedniku Srbije i SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću u Požarevcu.

"Pokret socijalista je i ove godine došao da oda poštu predsedniku Slobodanu Miloševiću, čoveku koji je svojim delima i svojom žrtvom zadužio srpski narod. Ako su ikada reči koje je Slobodan Milošević 2000. godine izgovorio i uputio srpskom narodu bile aktuelne, to su poslednjih godinu dana kada smo svedoci ovih velikih svetskih promena. Nažalost, svih ovih godina traje veliki pritisak na Srbiju, pritisak da se odreknemo onoga zbog čega je Slobodan Milošević platio svojim životom, da se odreknemo svog srca, svoje suštine, svoje duše, da se odreknemo Kosova i Metohije", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica.

Prema njegovim rečima, zbog toga su članovi Glavnog odbora Pokreta socijalista došli da se poklone pred grobom Miloševića. "Da poruče da njegova žrtva nije bila uzaludna i da ćemo braniti kako Kosovo i Metohiju, tako i celu Srbiju ", poručio je Torbica.