15. mart 2023 16:54

Pokret socijalista učestvovao na onlajn samitu koji je priredila Komunistička partija Kine

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/GaudiLab, ilustracija

BEOGRAD - Članovi Predsedništva Pokreta socijalista učestvovali su na onlajn samitu koji je priredila Komunistička partija Kine, a okupio je brojne partije i lidere širom sveta, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je danas Pokret socijalista.

"Mi iz Pokreta socijalista uvereni smo da će snaga Komunističke partije pod vođstvom generalnog sekretara druga Si Đinpinga doneti blagostanje Narodnoj Republici Kini i mnoga dobra čitavom svetu", navodi se u saopštenju.

Pokret socijalista, kako je istaknuto, deli iste vrednosti sa Komunističkom partijom Kine, podržava celovitost Narodne Republike Kine i politiku "Jedne Kine", baš kao što i Narodna Republika Kina podržava teritorijalni integritet Srbije.

"I Srbija i NR Kina, baš kao i lideri Aleksandar Vučić i Si Đinping brinu o svom narodu i svoj narod stavljaju na prvo mesto. Prijateljstvo Srbije i Kine je čelično i Pokret socijalista će i u narednom periodu podržavati svaki gest i projekat koji doprinosi jačanju srpsko-kineskog čeličnog prijateljstva", poručio je član Predsedništva Pokreta socijalista Vladimir Ilić.

Članovi Pokreta socijalista posebno su pozdravili obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Generalnog sekretara KP Kine Si Đinpinga, navedeno je u saopštenju.