16. mart 2023 13:12

Vladan Glišić: Bez uspostavljanja ZSO besmisleno je razgovarati o bilo čemu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladan Glišić: Bez uspostavljanja ZSO besmisleno je razgovarati o bilo čemu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Osnivač "Narodne mreže" i advokat Vladan Glišić rekao je danas da se nada da će na sastanku u Ohridu uspeti da se odbrani pozicija Srbije da je bez uspostavljanja Zajednice srpskih opština besmisleno razgovarati o bilo čemu.

On je za Tanjug rekao da se nada da na ohridskom sastanku neće biti nikakvih radikalnih promena, jer, kako kaže, odnos onih koji dolaze da pritiskaju je takav da bi svaki radikalni pomak bio na štetu državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Glišić kaže da se, sa jedne strane, priča o tome da ZSO mora biti uspostavljena onako kako je potpisano Briselskim sporazumom, a sa druge se provlače neki modeli drugih evropskih država koji mogu govoriti da će se ponovo pregovarati o ZSO.

Komentarišući nedavnu izjavu ministra privrede Radeta Baste on je kazao da je nedovoljno uzdrmala kabinet i dodao da Basta nije imao pravo da iznosi svoj lični stav jer je, kako napominje, na vlast došao preko koalicije koja je glasove dobila na izrazito proruskom stavu.

"To je jedna prevara birača i zbog toga je taj čovek morao da bude smenjem sa mesta ministra. Pošto se to nije desilo, očigledno nije bilo nikakvih turbulencija, a što se tiče odnosa Beograda i Moskve, mislim da i tu isto nije reagovano adekvatno od strane Moskve jer zamislite kakva bi situacija bila da je neki ministar u ruskoj vladi rekao da je krajnje vreme da Srbi priznaju Kosovo i da više nema smisla da se opiru stanju na terenu", rekao je on.